Izbornik

Obilazak grada

Srijeda, 13. 9. 2017.

Svaki početak je težak pa tako i početak nove školske godine. Svakog rujna učenike čeka povratak u školske klupe što nije lako nakon dugih ljetnih praznika. Ipak, najteže je učenicima prvih razreda te se trudimo da im prilagodba životu u domu i novom gradu bude što lakša i bezbrižnija. Svake godine za novopridošle učenike u domu organiziramo obilazak grada kako bismo im poželjeli dobrodošlicu u novu gradsku okolinu te ih upoznali sa znamenitosima, ali i važnim ustanovama u Križevcima.

U utorak, 5. rujna, učenici prvog razreda krenuli su u razgledavanje grada u pratnji odgajateljica Marije Zegnal Koretić i Ivane Sopić. Prva stanica bila je kod gradskih bazena koji imaju zanimljivu povijest. Usput smo razgledali zgradu bivše gradske munjare te se zaustavili kod Crkve svetog Križa. Ovdje su učenici saznali o Krvavom saboru križevačkom i povijesnom značaju crkve. Nastavili smo razgledavanje prema Gornjem gradu. Učenici su putem čuli o povijesti grada te smo se zaustavili kod zida koji je nekada dijelio Donji i Gornji grad. Nastavili smo put prema grkokatoličkoj katedrali te se osvrnuli na njenu povijest. Sljedeća stanica bila je Crkva svete Ane pokraj koje su se učenici osvježili sladoledom iz jedne od križevačkih slastičarni. Nakon kratkog odmora nastavili smo prema zgradi glazbene škole koju pohađaju neki od naših učenika. Slijedilo je upoznavanje s ulicama u centru grada te važnim ustanovama. Učenici su saznali gdje se nalaze lijekarne i zgrada hitne pomoći. Također su imali prilike vidjeti gdje se nalazi pošta, gradska knjižnica i Srednja škola “Ivan Seljanec”. U povratku prema Domu prošetali smo Strossmayerovim trgom gdje su trajale pripreme za proslavu blagdana svetog Marka Križevčanina. Prošetali smo uz zgradu bivše sinagoge koja je obnovljena prije nekoliko godina te se u njoj sada nalazi Turistički informativni centar.

Učenici su se zadovoljno vratili u Dom gdje ih je čekala večera. Nadamo se da će se naši “prvaši” brzo prilagoditi te da se već osjećaju kao kod kuće.

Izlet u Nacionalni park Brijune

Utorak, 3. 10. 2023.

Priredba dobrodošlice za nove učenice i učenike

Četvrtak, 28. 9. 2023.

Hrvatski olimpijski dan

Petak, 8. 9. 2023.

Upoznaj grad u koji si došao

Srijeda, 6. 9. 2023.

Počela je nova školska godina!

Ponedjeljak, 4. 9. 2023.

Nagrada za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju

Subota, 8. 7. 2023.

Donirani plastični čepovi

Utorak, 27. 6. 2023.

Promotivni letak

Utorak, 20. 6. 2023.

Copyright 2023. © Sva prava pridržana.

Učenički dom Križevci, Ratarna 10, P.P. 37, 48 260 Križevci | Kontakt

Izrada: igorjelen.com