Izbornik

Maruševec 2015.

Utorak, 28. 4. 2015.

Došla je i prošla još jedna, dugo očekivana Domijada. Ovogodišnja, 40. po redu Regionalna Domijada učeničkih domova sjeverozapadne Hrvatske, održana je u nedjelju 26. travnja u Maruševcu, a domaćin Domijade bio je Učenički dom Maruševec. Oko 370 učenika, 72 voditelja i ravnatelja učeničkih domova iz Križevaca, Bjelovara, Virovitice, Čakovca, Garešnice, Ivanić Grada, Kutine, Virovitice, Varaždina i Maruševca iskazali su i prezentirali usvojena znanja, vještine i sposobnosti u multimedijalnom, sportskom i glazbeno-plesno-scenskom izražaju. Sportska natjecanja odvijala su se u Sportskoj dvorani Osnovne škole Maruševec i Sportskoj dvorani Osnovne škole Vidovec – nogomet, Sportskoj dvorani Cestica – košarka i odbojka, Stolno-teniski savez Varaždin – stolni tenis i Srednjoj školi Maruševec – šah. Izložba radova likovne i primjenjene umjetnosti postavljena je u ulaznom holu i učionicama u Maruševcu, a program scenskog i glazbenog plesnog stvaralaštva u Velikoj dvorani “Albin Močnik”. Naši učenici natjecali su se u nogometu, košarci, šahu, a djevojke – u odbojci i šahu. U kulturnom dijelu natjecanja naš Dom imao je predstavnike u likovnim radovima, skulpturi, fotografiji, instalaciji, dizajnu, rukotvorinama, videozapisu, plesnom i glazbenom izrazu.

Rezultati? Naši košarkaši najbolji su na natjecanju, osvajaju prvo mjesto i drugi put zaredom odlaze na Državnu domijadu koja će se održati od 8. do 10. svibnja u Baškom Polju.

Djevojke su osvojile drugo mjesto u šahu, dok su naši šahisti osvojili treće mjesto. Naše odbojkašice osvojile su četvrto mjesto, a nogometaši peto mjesto na natjecanju u nogometu.

Na području scenskog, glazbenog, plesnog i video stvaralaštva po odluci Učeničkog žirija Glazbena skupina Učeničkog doma Križevci izvedbom „Some Nights“, osvaja prvo mjesto (po odluci stručnog prosudbenog žirija, drugo mjesto), dok je Domska plesna skupina Učeničkog doma Križevci izvedbom „Nothing Really Matters“ osvojila drugo mjesto po odluci stručnog prosudbenog žirija. Treba istaknuti i pohvalu stručnog prosudbenog žirija za našeg učenika Nenada Borojevića za uspješnu koreografiju i izvedbu „Nothing Really Matters“.
U kategoriji dizajna i rukotvorina osvojili smo dva treća mjesta („Vunena rapsodija“ i „Kamene slike“). U kategoriji videozapisa naši „Rudari i šetači“ ostvarili su treće mjesto.

Čestitamo svim učesnicima Domijade, a pobjednicima i njihovim voditeljima u natjecanjima želimo puno uspjeha na Državnoj domijadi.

Prijateljska nogometna utakmica

Srijeda, 20. 3. 2024.

Dan ružičastih majica 2024.

Petak, 1. 3. 2024.

Valentinovo 2024.

Četvrtak, 15. 2. 2024.

Fašnik u Domu 2024.

Srijeda, 14. 2. 2024.

Šahovski turnir učeničkih domova Regije Sjever

Petak, 19. 1. 2024.

Božićna priredba 2023.

Petak, 22. 12. 2023.

Radionica Život u grupi i timski rad

Utorak, 19. 12. 2023.

Advent u Zagrebu

Utorak, 19. 12. 2023.

Copyright 2024. © Sva prava pridržana.

Učenički dom Križevci, Ratarna 10, P.P. 37, 48 260 Križevci | Kontakt

Izrada: igorjelen.com