Izbornik

Jesenska sjetva i uređenje povrtnjaka učeničkog doma

Utorak, 17. 10. 2017.

Početkom ove školske godine medicinska sestra Sanela Hrg potaknuta važnošću zdrave prehrane i praćenjem prehrambenih navika djece formirala je grupu „Vrt(imo) zdravi film“. Osnovna ideja bila je educirati učenike o važnosti pravilne prehrane za zdravlje pojedinca, sadeći različite kulture povrća na povrtnjaku Učeničkog doma. Sukladno tome potiče se i primjenjuje uzgoj povrća koje je tretirano isključivo vrijednim rukama učenika, bez pesticida, insekticida i sveg onog nezdravog što se na žalost svakodnevno konzumira hranom nepoznatog podrijetla.

Još davno Hipokrat je rekao: Neka vaša hrana bude vaš lijek, a vaš lijek vaša hrana. Vođeni tom izrekom grupa je prikupila desetero visoko motiviranih i inovativnih učenika koji su rado prionuli na posao. Učenici Marija Palić, Josip Petričevec, Evelin Šoltić, Mateja Lončar i Ema Katić pripremili su zemlju za sadnju kroz čišćenje povrtnjaka od proljetnih kultura i gnojidbu tla prirodnim gnojem, a Mateja Đuraj, Ivan Martinović, Ema Perković, Valentina Posavec i Valentina Vrban su nakon dobro odrađene pripreme tla prionuli jesenskoj sadnji i sjetvi. Tako je kroz razgovor, šalu i pjesmu na povrtnjaku bilo ubrzo posađeno desetak različitih vrsta povrća. Kulture koje će krasiti  povrtnjak u zimskim i proljetnim mjesecima su luk, češnjak, četiri vrste salate, dvije vrste mrkve, crveni luk, luk srebrenac i bob, a pripremljen je i prostor na kojemu će biti posađene kupine, maline, ribizli i jagode kojima će se „domci“ moći zasladiti!

Na proljeće će okolinu sjenice krasiti tulipani raznih boja koje su učenici vrijedno posadili. Radujemo se prvim klicama i plodovima rada!

Domski šahovski turnir

Srijeda, 29. 11. 2023.

Veliki domski kviz znanja

Četvrtak, 23. 11. 2023.

Prijateljska nogometna utakmica

Srijeda, 22. 11. 2023.

„Cyberbullying“

Utorak, 21. 11. 2023.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Petak, 17. 11. 2023.

Svjetski dan pješačenja

Četvrtak, 19. 10. 2023.

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Petak, 13. 10. 2023.

Dan mentalnog zdravlja

Četvrtak, 12. 10. 2023.

Copyright 2023. © Sva prava pridržana.

Učenički dom Križevci, Ratarna 10, P.P. 37, 48 260 Križevci | Kontakt

Izrada: igorjelen.com